Sayfalar

15 Şubat 2012 Çarşamba

Siskooooo Adele!


Gecen aksam,54.Grammy Odul Toreni'ni izlemek uzere gectim TV'nin karsisina.Kirmizi Hali'dan gecenleri konusuyoruz twitterdaki kafa dengi arkadaslarla.Duydun mu? Adele alti dalda adaymis,hepsini alir umarim.Bence de,sonuna kadar haketti cunku.

 Adele'in adi gecince,ne giydigi kıyafet,ne de fazla kilolu olusu aklimın ucundan bile geçmiyor.2011 de butun bir yaz,Jessie J.'le beraber keyifle dinledigim iki sarkicidan biri o, mukemmel bir ses.Tombul turk kadini,tombul İngiliz kadinina sempati duyuyor da derler simdi:) Grammy ödulleri dağıtılmaya başlanıp,hatun kisi odulleri toplamaya basladikca,yorumlar garıpleşmeye basladi.
Basarisi tescillendikce,goruntusuyle ilgili kusurlarin agirlikta oldugu yorumlarin,ardi arkasi kesilmedi.Yakistiramadilar odulleri toplamasini.Aynaya bir baksindi o once,cok abartiliyordu su Adele de,hatta muzigini kalitesiz ilan edenler,bagirip duruyor diyenler ortaya cikmaya basladi.Kim acaba bu insanlar diye profillerini inceledim bir kacinin,coluk cocuktur herhalde derken gayet yasini basini almis baaayanlar ve beylerrr olduklarini gordum.Hepsi birer moda tasarimcisi,hepsi birer Berkley Music mezunu.İyice ilkokul gunlerine donenler de vardi.Siskooooooo Adele! Siskoooooooo Adele! seklinde.Kimisi elimi surmem ben buna,igrenc beaaaah!diye bir seyler zirvaliyor.Sanatcida ne aradigi,sanatcidan ne bekledigi hepten saibeli,sapkin!

 Adele,sahip oldugu o muhtesem sesi,yorumu,sarkı yazarligi ile yeterli gelmedi izleyiciye.Dinleyiciye demedim farkettiyseniz cunku artik izleyici var.Erkek muzik izleyicilerinin cogu,bir kadin sarkicidan,cinsel durtulerini tetikleyecek gorsellige ve tavra sahip olmasini bekliyor.Kadin izleyicilerin cogu ise trend yaratan saçı,makyajı ve giyimiyle medyada boy gösteren,sıfır beden bir kadin olmasini bekliyor.Bir sarkicida ilk aranmasi gereken ozellikler,kaliteli bir ses rengi,ses genisligi,saglam bir kulak ve ruhlu bir performans iken artık bu özellikler en sonda,hatta en sonda bile degil,olmasa da olur.Bir de sıkıcı olmasin mumkunse,soyle sansasyon yaratsin.Cilginlik,rezillik yapsin.Yapsin ki medyaya malzeme ciksin,insanlar kendilerini ondan daha ustun ve ahlakli hissetsin. Ayiplasin!Ayiplayamayacagi karakterde olanlar da Maria Callas olsa bu isi yapmasin,gitsin evlensin ,iki cocuk dogursun,yemek yapsin.

 Sevgili Adele,
 Ne sansasyonun var ne de guzel bir vucudun.Neymis cok guzel bir sesin varmis,kalplere isliyormussun.Kendi sarkilarini yaziyormussun.Canli performans yaparken,canli mi playback mi ayirtedemiyormus insanlar.Ne kadar manasiz,gereksiz bir kisiliksin muzik sektoru için.Zaten aciklama yapmissin,4-5 sene album yapmak istemiyorum,Simon'i cok seviyorum,iliskimde cok anlayisli sevgi dolu bir insanim,guzel yemekler yapip,cocuklarimi buyutmek,mutlu bir aileye sahip olmak istiyorum diye. Aferin!Aklin yolu bir demek ki,muzikten anlayan bir suru insan da bunu soyledigine gore.Senden sarkici olmaz. Su tipine,sacina,kiyafetlerine baktin mi sen,babaanne gibi giyinip gelmissin koskoca Grammy'ye zaten... Pis siskooooooo git burdan taammiiiiii Jennifer Lopez gelsiiiiiin,gozumuz gonlumuz acilsinnnnnnn.

Peki aslında konu neydi?  Müzik mi?
İste bu olmusuz artık,gecmis olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder